W poniedziałek 19 maja w ramach zajęć na temat zdrowego odżywiania uczniowie klasy 2 b i we wtorek 20 mają uczniowie klasy 2 a wyposażeni w przybory kuchenne, które mamy dzięki projektowi „Laboratoria przyszłości” uczestniczyli w warsztatach kulinarnych . Celem zajęć była współpraca w grupie i wykonanie zdrowej sałatki owocowej według własnych pomysłów. Na początku uczniowie zapoznani zostali z zasadami higieny i bezpieczeństwa w miejscu pracy oraz dbaniu o porządek. Następnie dzieci samodzielnie kroiły owoce i łączyły wszystkie składniki dokładając wszelkich starań, aby przygotowane sałatki dobrze smakowały i pięknie się prezentowały. Efektem końcowym była wspólna degustacja sałatek wykonanych przez grupy oraz zachwyt dla najciekawiej skomponowanych i pysznych deserów owocowych. Warsztaty przyniosły uczestnikom dużo pozytywnych wrażeń i radości.